IJsmaker Tom uitgeroepen tot
vice-Belgisch Kampioen ijsbereiden 2023
08-02-2023 I In aanloop naar de Gelato Festival World Masters werd ijsmaker en Delicioso-zaakvoerder Tom Van Den Berge uit Burst op een na beste tijdens het Belgisch Kampioenschap ijsbereiden in Pulderbos.
De man maakte indruk op de jury door volop in te zetten op een ultieme smaakbeleving van drie ingrediënten: geroosterde pijnboompitten, basilicum en pecorinno kaas. Van de dertig deelnemers moest hij enkel Djordy Van Kemseke (27) van Dito’s Ice-Cream uit Schilde laten voorgaan. Die maakte indruk met een creatie van hibiscus en kaneel afgewerkt met roze chocolade hibiscusbloemen.
Volgende uitdaging voor zowel Tom als Jordy is het Europees Kampioenschap in Italië in 2024. Nadien lonkt mogelijk het wereldkampioenschap in 2025. Naast de titel van vice-Belgisch Kampioen kreeg Tom ook een cheque ter waarde van 300 euro overhandigd.